Wiz Guide
Είναι κάποιοι χώροι που σε βάζουν στο αυτοκίνητο και σε μαγνητίζουν να πας ως τα μέρη τους, για να απολαύσεις τόσο την εμπειρία που προσφέρουν όσο και το σκηνικό που θα συναντήσεις εκεί. Αλλά κυρίως, για τις γεύσεις και τα ποτά που βγαίνουν από την κουζίνα και το μπαρ ή την κάβα τους.
Πάντως, τα πιο κάτω εστιατόρια, είτε χάρη στο απομονωμένο/απομακρυσμένο location τους, είτε για τη μανοδικότητα που τα χαρακτηρίζει (αφού μπορεί να μην ταιριάζουν και τόσο με τον περιβάλλοντα χώρο), είτε γιατί θα σε ξαφνιάσουν με την κουζίνα που προσφέρουν σε ένα χωριό για παράδειγμα, αποτελούν αυτό που λέμε destination restaurants. Δεν τα επισκέπτεσαι στο παρεμπιπτόντως δηλαδή, αφού τις πλείστες φορές πας ειδικά για να τα βρεις.
Alonia & Salonia
Σε ένα από τα πιο πράσινα και πιο γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς, σε ένα σημείο με εξαιρετική θέα όπου παλιά βρισκόταν το μπακάλικο του χωριού, θα απολαύσετε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με μια πιο μεσογειακή προσέγγιση. Το πρωί θα πάτε για brunch και καφέ, ενώ για lunch και dinner προσφέρονται επιλογές α λα καρτ. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην carbonara Άλωνας, που φτιάχνεται με τα γνωστά πιτσιλλίσιμα αλλαντικά του χωριού, αλλά και στο πρόγευμα του Άρχοντα, που έχει παρόμοια φιλοσοφία.
Salt & Fire
Σε ένα ατμοσφαιρικό steakhouse εκτός πόλης, με φροντισμένο κήπο, πισίνα στην αυλή, χαμηλό φωτισμό και φωτιές που ανάβουν και εμπνέουν ζεστασιά. Αν αγαπάτε το steak tartare αυτό που θα δοκιμάσετε είναι εξαιρετικό. Το ίδιο και το black angus shortrib, καθώς και η ποιότητα των πρώτων υλών. Οι αδελφοί Χειμωνίδη γνωρίζουν πολύ καλά τις πρώτες ύλες και τις διαχειρίζονται με σεβασμό στα ψησίματα και γνώση. Μικρός κατάλογος με λίγα πρώτα πιάτα και μια επιλογή από κρέατα προέλευσης με διάφορες κοπές, εξαιρετικά σιτέματα και σωστό ψήσιμο. Καλό σέρβις, διαλεγμένη κάρτα κρασιών και με κυπριακές ετικέτες. Ο λογαριασμός σοκάρει, αλλά το ξεπερνάς επειδή έχεις φάει και περάσει καλά.
Διαβάστε περισσότερα στο Wiz-guide



























