Well.cy
Η σωστή διατροφή αποτελεί κλειδί για την υποστήριξη του εγκεφάλου, προσφέροντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και μειώνουν την πνευματική κόπωση. Επιπλέον, η χρονική στιγμή της κατανάλωσης μπορεί να επηρεάσει την απόδοση αυτών των τροφών.
Ακολουθούν έξι τροφές με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο, καθώς και η καλύτερη ώρα μέσα στην ημέρα για να τις απολαμβάνετε:
Γιαούρτι το πρωί: Περιέχει το αμινοξύ τυροσίνη, που βοηθά στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη, απαραίτητα για τη συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια. Ιδανικά, συνδυάζεται με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σπόρους για ένα θρεπτικό και χορταστικό ξεκίνημα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο πόρταλ υγείας και ευεξίας well.cy.



























